• Babyproffsen Halmstad, en personlig barn & babybutik med ett brett produktutbud. Vi vill vara ditt självklara val när du söker produkter till barn & baby.
Hämtas i butik

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

 • 3 899 kr
 • 3 599 kr

iZi Flex är en innovativ bältesstol som ger maximal säkerhet och uppfyller marknadens högsta krav - reglerad av de nya FN R129 barnsäkerhetsbestämmelserna.För a


Artikelnummer: 18

iZi Flex är en innovativ bältesstol som ger maximal säkerhet och uppfyller marknadens högsta krav - reglerad av de nya FN R129 barnsäkerhetsbestämmelserna.

För att ge maximal säkerhet för barnet, är BeSafe Flex FIX i-Size utrustad med ytterligare sidoluftsskydd (SIP +) på utsidan av barnstolens barnstol. Även om bältesstolen har godkänts enligt FN R129 utan ytterligare SIP + på dörrens sida har erfarenhet och test visat att SIP + ger barnet ytterligare förbättrad säkerhet. Detta minskar avsevärt spänningen på barnet vid en sidokollision och bör alltid användas på sidan mot fordonets dörr.

PAD + pad som fäster vid skulderpartiet av fordonsbältet är en valfri funktion som förbättrar barnets komfort och säkerhet, och bör alltid användas med iZi Flex FIX i storlek. Sätet kommer med en PAD +, som placeras på fordonets axelbälte. Den mjuka dynan placeras mellan hakan och bröstet och förbättrar säkerheten genom att dämpa stöten från hakan mot bröstet vid en frontkollision.

Den vikande höftbältstyrningen (med remmen mellan benen) är baserad på BeSafes erfarenhet av gravida bälten. Denna integrerade lösning förhindrar att barnets kropp glider under säkerhetsbältet, eftersom det säkerställer korrekt placering av höftbältet i alla situationer. En Fidlock magnet gör det väldigt lätt att stänga. Säkerhetsbältets placering är nu ännu enklare och ännu mer korrekt med axelbältesstyrningarna.

Säkerhetsbältets höjd justeras enkelt för att passa barn från 100 till 150 cm, och kan ställas in från båda sidor medan barnet sitter i stolen. Bilsätet kan ställas in i två sittplatser, och ryggstödet kan också vinklas oberoende av viloläge för att passa olika bilstolar. Den V-formade huvudstödet ger stöd för huvudet när barnet sover, samtidigt som man säkerställer god sikt mot sidan. Den är konstruerad för att kombineras med integrerade huvudstöd i bilar.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size är utan armstöd för att undvika missbruk, eftersom felplacerade höftbälten kan orsaka allvarliga magbesvär. Det är viktigt att föräldrarna alltid kontrollerar att säkerhetsbältet är ordentligt placerat och att bältet inte är slitet. Bältet ska sitta mycket nära kroppen. Vi uppmanar att inte ha på sig tjocka ytterkläder, så att säkerhetsbältet kommer tillräckligt nära barnets kropp och att säkerheten därför påverkas. Med iZi Flex kan du rymma upp till tre barn i en rad genom att helt enkelt ta bort båda SIP-ärmarna från mittplatsen. Mer utrymme, lika säkert.

Säkerhet

 • godkända av de nya FN R129-02 regler
 • pad + avsedda för ytterligare skydd av hakan och bröstet
 • Flexibel sidoskydd
 • Skulder- och höftbälte guider för perfekt positionering

Komfort

 • Nackstöd ger barnet en bra bild av sidan och bra sovstöd
 • Höjden kan enkelt justeras så att stolen kan anpassas till barnet när det växer.
 • PAD + ger en bekväm mjuk stoppning mot säkerhetsbältet.
 • Positionsläge
 • Integrerat handtag för enkel transport.
 • Låst monteringsposition för ISOfix-fästelement för enkel installation

Utrymme

 • Smal - men fortfarande med gott om plats för barnet
 • SIP-bågar kan tas bort för att rymma upp till tre platser i rad

Teknisk information
Säkerhetsbälte i storlek för barn med stående höjd 100-135 cm
Särskilt fordonsautomatiskt säkerhetsbälte för barn mellan 135 och 150 cm
Ålder: 4-12 år

Vikt: 7 kg
Mått: L x B x H: 42 x 52 x 64 cm (med SIP armstöd / lägsta position)

Denna produkt skickas inte. Kontakta butiken för lagersaldo.