• Babyproffsen Halmstad, en personlig barn & babybutik med ett brett produktutbud. Vi vill vara ditt självklara val när du söker produkter till barn & baby.
Hämtas i butik

Medela Safe & Dry Amningsinlägg

  • 109 kr

Medelas superabsorberande amningsinlägg för engångsbruk är utformade för rikligt mjölkläckage – i synnerhet kort efter förlossningen – och håller dig torr, bekv

Artikelnummer: 589

Medelas superabsorberande amningsinlägg för engångsbruk är utformade för rikligt mjölkläckage – i synnerhet kort efter förlossningen – och håller dig torr, bekväm och säker både dag och natt.

  • Superabsorberande: perfekta för kraftigt läckage
  • Mjukt foder i naturfiber som transporterar bort fukt direkt och är skonsamt mot känslig hud
  • Superabsorberande kärna i polymer som fördelar vätska jämnt och håller kvar den
  • Yttre skikt i vattentätt material som skyddar kläderna
  • Utformade för att anpassa sig efter bröstets konturer


Bröstmjölksläckage i amningens tidiga faser

När din bröstmjölk rinner till, ungefär två till fyra dagar efter förlossningen,1 är det normalt att brösten läcker mjölk, oavsett tidpunkt på dygnet. Dina bröst håller på att ställa in sig efter hur mycket mjölk ditt barn behöver och hur mycket de behöver producera – och under tiden detta pågår kan de kännas fulla, läcka eller till och med spruta mjölk! Frekvent amning och/eller pumpning kan hjälpa, men det kommer förmodligen att hända att läckaget sker plötsligt, och det är här som Medelas amningsinlägg för engångsbruk kan komma väl till pass. 

Perfekta för kraftigt bröstmjölksläckage

Om du har kraftigt mjölkläckage kan mjölken tränga igenom dina kläder eller hamna på sängkläderna när du sover, vilket kan leda till att huden känns klibbig och obekväm. Det är därför som amningsinlägg (som även kallas BH-inlägg) är ett oumbärligt amningshjälpmedel. Medela amningsinlägg för engångsbruk har ett mjukt foder som omedelbart leder bort fukten från huden och vidare mot den superabsorberande polymerkärnan där vätskan omvandlas till gel. Dessutom skyddas dina kläder av amningsinläggets vattentäta yttre skikt.

Amningsinlägg utformade för komfort

Våra amningsinlägg har utformats speciellt för att sitta tätt och bekvämt innanför BH:n utan att synas genom kläderna, så att bara du vet att de finns där. Dessutom håller de självhäftande remsorna amningsinlägget på plats så att du inte behöver oroa dig för att de ska förflytta sig under vardagssysslorna med din baby eller när du måste upp och amma på natten.

Individuellt förpackade – praktiskt och hygieniskt

Hygien är viktigt när du ammar, därför är Medelas amningsinlägg för engångsbruk individuellt förpackade så att du kan ha dem klara att användas i väskan när du är på språng. Och om du undrar hur ofta du ska byta amningsinläggen, så är det så ofta det behövs för att du ska känna dig bekväm – ta helt enkelt bort inlägget, kassera det och lägg i ett nytt och fräscht inlägg.

Under amningsperiodens gång ...

Många kvinnor upplever att deras amning börjar stabilisera sig efter ungefär sex veckor, medan andra kvinnor upplever ett visst mått av bröstmjölksläckage under hela amningsperioden. Andra upplever endast lite läckage då och då. I alla ovannämnda fall kan det vara en bra idé att prova ett annat BH-inlägg eller amningsinlägg ur Medelas Safe & Dry™-sortiment – ett tillförlitligt urval av hygieniska och diskreta produkter för hantering av de olika nivåerna av läckage som du kan uppleva under din amningsperiod.