• Babyproffsen Halmstad, en personlig barn & babybutik med ett brett produktutbud. Vi vill vara ditt självklara val när du söker produkter till barn & baby.
Hämtas i butik

Medela - Swing Maxi Dubbelbröstpump

 • 2 399 kr

Medela tar med den ikoniska bröstpumpen Swing Maxi Flex™ in i nutiden med en modern och snygg omdesignad Swing Maxi. Förbättra din mobilitet med det inbyggda la

Artikelnummer: 796

Medela tar med den ikoniska bröstpumpen Swing Maxi Flex™ in i nutiden med en modern och snygg omdesignad Swing Maxi. Förbättra din mobilitet med det inbyggda laddningsbara batteriet som räcker till sex urpumpningar. Och fortsätt att dra nytta av Medelas Flex™-teknik som ger dig flexibilitet och den bekväma, effektiva pumpningsupplevelse som du förtjänar.

 • Dubbelpumpning kan ge upp till 18 % mer mjölk på kortare tid 1.
 • 2-Phase Expression®‑tekniken efterliknar barnets naturliga sugmönster 2, 3.
 • PersonalFit Flex™ brösttratt för ökad komfort och 11 % mer mjölk 4. Två storlekar ingår.
 • Förbättrad mobilitet: inbyggt, laddningsbart batteri som räcker till sex urpumpningar efter en uppladdning.
 • Snabbare laddning med USB-C-port jämfört med mikro-USB-port.
 • Enkel att använda: intuitivt gränssnitt med fyra knappar och nio förprogrammerade inställningar.
 • Enkel att sätta ihop och rengöra tack vare få delar.
 • Märkbart tystare jämfört med föregående generation, under 45 dB vid maximal pumpnivå.
 • Slutet system hindrar att bröstmjölk kommer in i slangen.

Mer mjölk på kortare tid. Precis som sin föregångare Swing Maxi Flex™, är den nya Swing Maxi™ en dubbelbröstpump som gör det möjligt att pumpa mjölk ur båda brösten samtidigt så att pumpningen går dubbelt så snabbt. Det har dessutom visat sig att samtidig pumpning på båda sidor ger upp till 18 % mer mjölk 1.

2-Phase Expression®-teknik. Under amningen gör barnet först korta, snabba sugrörelser för att stimulera mjölkutsöndringsreflexen. När mjölken börjar flöda övergår barnet till en långsammare, individuell rytm för att faktiskt äta. Medelas 2-Phase Expression®-teknik efterliknar barnets naturliga sugmönster – snabbt för att stimulera mjölkflödet, sedan långsammare för att få optimalt mjölkflöde.

PersonalFit Flex™ brösttratt. Med en 105-graders öppningsvinkel, mjuk kant och oval form för bättre passform minskar PersonalFit Flex™ brösttratt trycket mot mjölkkanalerna jämfört med traditionella brösttrattar, vilket ger en effektivare och bekvämare pumpningsupplevelse. Bekvämare för dig, upp till 11 % mer mjölk till ditt barn – kliniskt beprövad 4. Två brösttrattstorlekar ingår: 21 mm och 24 mm.

Pumpa var du än befinner dig – även om det inte finns något eluttag i närheten. Med den senaste USB-kontakten av typ C laddas det inbyggda laddningsbara batteriet snabbare än med mikro-USB-porten. Ett fulladdat batteri räcker till sex urpumpningar.

Intuitiv och problemfri. Swing Maxi™ har nio förprogrammerade inställningar som du kan välja och kontrollera med fyra lättanvända knappar. Tack vare färre delar är hopsättning och rengöring av den elektriska dubbelbröstpumpen Swing Maxi™ rena barnleken.

Vad medföljer?

 • 1 st. Swing Maxi™ motorenhet
 • 2 st. 150 ml bröstmjölksflaskor med lock
 • 2 st. Flaskstativ
 • 2 st. PersonalFit Flex™ anslutningsdelar
 • 2 st. PersonalFit Flex™ brösttrattar 21 mm
 • 2 st. PersonalFit Flex™ brösttrattar 24 mm
 • 1 st. Slang till Swing Maxi
 • 1 st. USB laddningskabel
 • 1 st. USB-C strömadapter
 • 1 st. Bruksanvisning till Swing Maxi

Är Medela Swing Maxi ett slutet system?
Ja. Det slutna systemet i bröstpumparna Swing Maxi och Swing Maxi Flex förhindrar att mjölk rinner över och läcker in i pumpmekanismen. Detta bidrar till att den urpumpade mjölken hålls säker och ren men också till att pumpens komponenter skyddas mot skada.

Hur rengör man bröstpumpen Swing Maxi?
Det går snabbt och enkelt att rengöra bröstpumpen Swing Maxi från Medela eftersom den har få delar som behöver rengöras: brösttrattar, anslutningsdelar, membran och flaskor. Diska de isärtagna delarna i rikligt med vatten med diskmedel och skölj noga, eller diska i diskmaskin (i övre korgen eller i bestickkorgen). Du behöver inte rengöra motorenheten eller slangen: eftersom de ingår i ett slutet system har de inte någon kontakt med mjölk, bara med luft. För mer information, läs vår bruksanvisning.

Hur steriliserar man en Swing Maxi-bröstpump från Medela?
Sterilisering och desinficering är två skilda saker. Sterilisering är en procedur som endast kan utföras på ett särskilt labb och som normalt utförs på sjukhusprodukter. Desinficering kan utföras i hemmet. Det är enkelt att desinficera en Swing Maxi bröstpump: se till att alla demonterade och diskade delar förutom slangen är täckta med vatten och låt dem koka i minst fem minuter eller använd de mikrovågståliga Medela Quick Clean™-påsarna. Mer information om hur man rengör och desinficerar slangen finns i vår bruksanvisning.

Hur använder man Medela Swing Maxi?
Bröstpumpen Swing Maxi från Medela är utformad för att vara enkel att använda tack vare intuitiva reglage. Pumpen har endast fyra användarvänliga knappar på motorenheten och enkla ikoner som visar huvudfunktionerna. Den har nio förprogrammerade inställningar som gör det lätt att välja den vakuumnivå som ger dig maximal komfort. Ta reda på mer om hur du använder bröstpumpen och dess funktioner i vår bruksanvisning.

Hur lång tid tar det att pumpa ur brösten med en Swing Maxi-bröstpump från Medela?
Pumpningstiden kan variera från kvinna till kvinna och mellan olika urpumpningar. I genomsnitt tar det cirka 15 minuter att pumpa ur mjölken från vardera bröstet. Eftersom Medela Swing Maxi är en elektrisk dubbelbröstpump kan du spara tid genom att pumpa ur båda brösten samtidigt.

Varför förlorar min Medela Swing Maxi-pump sugkraft?
Om du tycker att din Swing Maxi-bröstpump från Medela inte fungerar som den ska, kontrollera att allt är rätt enligt följande steg:

 • Kontrollera att alla pumpsetets delar är rena och helt torra och att alla anslutningar sitter korrekt.
 • Kontrollera under pumpningen att brösttrattarna sluter tätt kring brösten.
 • Vid enkelpumpning ska du kontrollera att den oanvända slangänden är korrekt ansluten till grenkopplingen.

Om sugkraften inte förbättras efter dessa steg, ska du kontakta Medelas kundservice.

Vad är skillnaden mellan Medela Swing Maxi och Medela Freestyle Flex?
Båda är elektriska dubbelbröstpumpar som pumpar ur mer mjölk på kortare tid och har ett laddningsbart batteri. Medela Freestyle Flex har emellertid avancerade funktioner, som en belyst digital kontrollpanel för ytterligare användbar information och Bluetooth-uppkoppling med Medelas loggningsapp.

Behöver jag en elektrisk dubbelbröstpump?
Om du pumpar ur mjölk regelbundet kan du spara tid med en elektrisk dubbelbröstpump. Med en elektrisk dubbelbröstpump kan du spara halva tiden per urpumpning och öka volymen urpumpad mjölk med 18 %1.

Är en dubbelbröstpump bättre än en enkelbröstpump?
Dubbelpumpning sparar tid eftersom du pumpar ur båda brösten samtidigt i stället för ett i taget. Det har också visats att den urpumpade mjölkvolymen ökar med 18 % vid en urpumpning1.