• Babyproffsen Halmstad, en personlig barn & babybutik med ett brett produktutbud. Vi vill vara ditt självklara val när du söker produkter till barn & baby.
Hämtas i butik

Medela Amningsvårtskydd Amningsnapp

  • 119 kr

Medelas Contact™ amningsvårtskydd, även kallat amningsnapp, möjliggör amning när ditt barn har svårt att ta suggrepp eller när suggreppet gör ont eftersom de sk


Artikelnummer: 598

Medelas Contact™ amningsvårtskydd, även kallat amningsnapp, möjliggör amning när ditt barn har svårt att ta suggrepp eller när suggreppet gör ont eftersom de skyddar dina ömma bröstvårtor och hjälper ditt barn att ta ett fastare tag.

  • Möjliggör amning vid smärta och när barnet har svårt att ta suggrepp eller om du har plana eller inåtvända bröstvårtor
  • Skyddar känsliga, torra eller spruckna bröstvårtor vid amning
  • Tillverkade i transparent supertunt och mjukt silikonmaterial som är behagligt mot känslig hud
  • Säkra och smaklösa för ditt barn
  • Formen ger maximal hudkontakt mellan dig och ditt barn
  • Fria från BPA


Vad är ett amningsvårtskydd?

Ett amningsvårtskydd är en tunn och flexibel bit av silikon som du placerar ovanpå din bröstvårta som skydd. Det finns hål i vårtskyddets spets så att mjölken kan rinna igenom till ditt barn. Vissa mammor oroar sig över att denna ”barriär” mellan dem själva och barnet kan störa den nära kontakten under amningen. Det är därför Medela Contact™ amningsvårtskydd har en öppen del så att du fortfarande kan njuta av den där speciella hud-mot-hudkontakten med ditt barn.

När ska jag använda amningsvårtskydd?

Du kan använda amningsvårtskydd vid följande tre omständigheter:

  • Om du har ömma, spruckna bröstvårtor eller har smärta i bröstvårtan.
  • Om du har plana eller inåtvända bröstvårtor.
  • Om ditt barn har problem med att ta suggrepp och inte kan dricka mjölk ordentligt.

Din amningsrådgivare eller amningsspecialist kan även ge dig råd gällande huruvida amningsvårtskydd är lämpliga för dig eller inte och de kan även hjälpa dig med dina amningsbehov.

Så här använder du amningsvårtskydd

Tvätta händerna med drickbart vatten och torka dem ordentligt, ta sedan tag om vingarna på Contact™ amningsvårtskydd för att sätta den korrekt på plats. Fukta skyddet med vatten så fäster det bättre mot huden. Se instruktionerna för Contact™ amningsvårtskydd för heltäckande information om hur du sätter fast skydden. Amningsvårtskyddet ska sitta bekvämt över bröstvårtan utan att klämma åt. Medela amningsvårtskydd finns i tre storlekar så du kan hitta den bästa passformen för din typ av bröstvårta. Mer information hittar du i vår nedladdningsbara bruksanvisning. Glöm inte att rengöra skydden efter varje användning och desinficera dem en gång om dagen – det gör du enklast genom att använda en desinficeringspåse för mikrovågsugn - se anvisningarna för information om rengöring och desinficering. Contact™ amningsvårtskydd levereras i en bekväm förvaringsask så att de alltid är säkra mellan varje användning.

Vårtskydd för ömma bröstvårtor

Ömma eller spruckna bröstvårtor kan ha ett antal orsaker, därför är det viktigt att hitta roten till problemet innan du avgör på vilket sätt det ska åtgärdas. Om du till exempel har ömma bröstvårtor kan det vara en bra idé att först prova hydrogeldynor eller vårtskydd, och söka ytterligare amningsstöd Om detta inte förbättrar situationen kan Contact™ amningsvårtskydd skydda dina bröstvårtor samtidigt som de möjliggör amning – de är tillverkade i mjukt supertunt silikon och är därför även skonsamma mot öm, torr eller sprucken hud.

Vårtskydd för plana eller inåtvända bröstvårtor

Om du har plana eller inåtvända bröstvårtor kan det vara svårare för ditt barn att ta suggrepp, i synnerhet när det är litet – men det innebär inte att amning är omöjligt! En inåtvänd eller plan bröstvårta kanske inte kan nå barnets gom under amningen, vilket innebär att sugreflexen inte utlöses. Contact™ amningsvårtskydd kan hjälpa eftersom det förlänger bröstvårtans räckvidd. Eftersom amningsvårtskydden är smaklösa så lär ditt barn inte få en konstig smak i munnen när du använder dem.

Hjälpa ditt barn att ta suggrepp

Som vi beskrivit ovan kan amningsvårtskydd erbjuda ett barn som har svårt att ta suggrepp en större och fastare yta att greppa. En amningsrådgivare eller amningsspecialist kan kontrollera att ditt barn tar korrekt suggrepp när du använder amningsvårtskyddet. Du kommer även behöva kontrollera barnets viktökning för att säkerställa att din mjölkproduktion täcker barnets behov.1 I allmänhet är amningsvårtskydd en kortsiktig lösning – i takt med att ditt barns sugstyrka ökar och du vänjer dig vid amningen kan du börja avvänja barnet vid amningsvårtskydden.